Provençaalse mosselen met frietjes uit de oven
Ingrediënten
-
5 krielaardappeltjes
-
olijfolie
-
rozemarijn
-
een snufje zeezout
-
1 kleine courgette
-
2 sjalotjes, fijngehakt
-
2 teentjes knoflook, geperst
-
400 g tomatenblokjes (vers of uit blik)
-
oranje paprika, in kleine stukjes
-
verse basilicum, gehakt
-
75 ml verse tijm
-
75 ml witte wijn
-
2 kg water
-
mosselen
-
peterselie, gehakt
-
1 zwarte peper
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snijd de krieltjes in dunne frietjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, voeg wat olijfolie, rozemarijn en zout toe en meng goed.
-
Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep de frietjes geregeld om.
-
Snijd de courgette in kleine stukjes.
-
Fruit de sjalotjes en knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de courgette, tomaat, paprika, basilicum, tijm en rozemarijn toe. Stoof een 6-tal minuten en roer geregeld om.
-
Verwarm de witte wijn met het water in een kookpot. Voeg de mosselen toe en laat 6 à 8 minuten koken met deksel tot de mosselen open zijn. Schud regelmatig om.
-
Schep de mosselen in een grote kom. Voeg 200 ml van het kookvocht toe aan de Provençaalse saus en laat even inkoken.
-
Verdeel de saus over de mosselen. Werk af met vers basilicum, peterselie en zwarte peper.