Bliss balls

  • 9 porties
  • 15 minuten

Ingrediënten

  • 8 medjoul dadels , gehalveerd, pit verwijderd
  • 60g blanke amandelen
  • 30g pure chocolade (70% cacao), fijngehakt
  • 2 el gemalen kokos

Bereiding

  1. Laat de dadels een 5-tal minuten weken in warm water.
  2. Mix de amandelen in de cutter of blender tot meel (of gebruik kant-en-klaar amandelmeel). Voeg de dadels toe en mix opnieuw.
  3. Schep het mengsel uit de cutter/blender, voeg de stukjes chocolade toe en meng goed.
  4. Rol balletjes en rol ze vervolgens door de kokosrasp. Druk de kokos zachtjes aan. Zet 1 uur in de koelkast.

Tips

  1. Rooster hazelnoten in een anti-aanbakpan zonder vetstof en steek een hazelnoot in de kern van de bliss ball.
  2. Je kan de bliss balls een aantal dagen bewaren in de koelkast of langer in de diepvries.