Mexicaanse schotel met kalkoen en spitskoolrolletjes met paprika

  • 2 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 g kalkoenfilet, in reepjes
  • 1/2 spitskool, de bladeren
  • 3 rode paprika's, ontpit en in reepjes
  • 3 tomaten, in partjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 80 g gemalen kaas
  • een handvol verse koriander, fijngehakt + extra voor garnering
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1/2 el chilimix-kruiden
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 1/2 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng in een diepe pan gezouten water aan de kook.
  2. Maak de marinade: meng de koriander, de knoflook, de chilimix-kruiden, het komijnpoeder en de olijfolie. Marineer hierin de kalkoen tot verder gebruik.
  3. Blancheer de spitskool 2 min. in het kokende water. Laat uitlekken en dep droog.
  4. Verwarm dezelfde pan met een scheutje olijfolie en bak daarin de kalkoen en de paprika tot de kalkoen goudbruin kleurt.
  5. Snijd de spitskoolbladeren in de lengte in twee en verwijder de nerf. Leg de helften dwars op elkaar en leg er een grote schep van het kalkoen-paprikamengsel op. Vouw strak dicht. Maak zo 4 pakketjes per persoon.
  6. Giet een scheutje olijfolie in een (ovenvaste) pan of ovenschotel en leg daarin de koolpakketjes. Verdeel de partjes tomaat en rode ui over de schotel. Strooi er de gemalen kaas over en kruid met zwarte peper en zout.
  7. Bak 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin kleurt.
  8. Serveer de Mexicaanse schotel met extra koriander.

Tips

  1. Dit recept komt uit de pocket 'Tast Toe - Lekker voor het weekend' i.s.m. Foodbag.