Lasagne van zoete aardappel met bloemkoolsaus
Ingrediënten
-
1/2 bloemkool, in roosjes
-
1/2 ui, fijngesneden
-
enkele blaadjes citroentijm
-
240 g kalkoengehakt
-
120 g spinazie, gewassen
-
snufje nootmuskaat
-
50 ml (plantaardige) drink/melk
-
1 el olijfolie
-
100 g gemalen kaas
-
Provençaalse kruiden
-
250-500 g zoete aardappel, in de lengte in plakjes
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Stoom of kook de bloemkoolroosjes gaar.
-
Verwarm een pan met een scheutje olijfolie. Fruit daarin de ui en de citroentijm tot de ui glazig is. Voeg het kalkoengehakt en de spinazie toe en roerbak tot het gehakt gaar is. Kruid met de nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Mix de gekookte bloemkoolroosjes samen met de (plantaardige) drink/melk, de olijfolie en de helft van de gemalen kaas. Kruid naar smaak met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
-
Vet de bodem van een ovenschotel in met een scheutje olijfolie. Bouw de lasagne op en kruid tussen elke laag met voldoende Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout. Leg eerst een laagje zoete aardappel (zie tip), dan het kalkoengehakt met de spinazie en dan de bloemkoolsaus. Bouw verder op tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag bloemkoolsaus en werk af met de overige geraspte kaas.
-
Zet 25-30 min. in de voorverwarmde oven tot de zoete aardappel gaar is en de kaas goudbruin kleurt.
Tips
-
Dit recept komt uit de pocket 'Tast Toe - Heerlijk uit de oven' i.s.m. Foodbag.
-
Verminder de baktijd door de plakjes zoete aardappel even voor te garen in de oven.