Varkenshaasje met een salade van radijs, rode biet, quinoa en muntpesto

  • 2 porties
  • 30 minuten

Ingrediënten

  • 300 g varkenshaasje
  • 100 g quinoa
  • 250 g rode biet, gestoomd, in partjes gesneden
  • 150 g radijs, in schijfjes gesneden
  • 6 lente-uitjes, in lengte gehalveerd
  • 1/2 el + 1 tl citroensap
  • 1 el honing
  • 20 g macadamianoten, in schijfjes gesneden
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 5 g munt
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Bereid alle ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
  3. Meng de eerste aangegeven hoeveelheid citroensap, witte wijnazijn en honing. Marineer de rode bieten in dit mengsel. Plaats opzij tot verder gebruik.
  4. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit een (ovenbestendige) pan met de helft olijfolie, de helft boter en kleur het vlees aan beide kanten aan. Leg het vlees in een ovenschaal en bak verder in de oven gedurende zo'n 18 minuten. Haal uit de pan/ovenschaal en laat afgedekt rusten.
  5. Kook de quinoa in de dubbele hoeveelheid water of groentebouillon. Zodra het water voor de quinoa kookt, zet je een deksel op de pan en zet je het vuur lager. Het water moet nog net blijven koken. Kook de quinoa tot het water volledig is geabsorbeerd en haal daarna van het vuur.
  6. Pureer voor de muntpesto de macadamianoten, munt, het overige citroensap, knoflook en aangegeven hoeveelheid olijfolie tot een glad geheel. Kruid met peper en zout.
  7. Bak de lente-ui kort aan in dezelfde pan van het vlees.
  8. Serveer de rode bieten met radijs, gegrilde lente-ui, quinoa, varkenshaasje en de muntpesto. Werk af met extra muntblaadjes en macadamianoten.